Sziasztok!

 

Miért is gondoljuk teljesen másként?

Igazából társadalmi probléma elsősorban, de ne vigyük ebbe az irányba, inkább vizsgáljuk meg máshonnan. Kell egy vezér minden táborban, és ha tetszik, ha nem ezt a vezért követni kell. Van a „B” közép ők azok, akik szinte minden hazai és vendégmérkőzésen ott vannak, időt és pénzt nem sajnálva. Aztán vannak azok, akik a közeli idegenbeli meccsekre mennek akár egy welnessel egybe kötve, ezzel sincs, baj mielőtt bárki félre értené, és persze vannak a többiek, akik a hazai bajnokin töltik meg a lelátót.

Idegenbe az a szokás, hogy akik hangos kiabálással szeretnék buzdítani a kedvenc csapatukat azok az első sorba, mennek síppal, dobbal és nádihegedüvel ha ez kell ahhoz, hogy felpörögjön a csapat és tűzbe jöjjön. Azt azért el kell ismerni most nem nagyon volt lehetőség eme dolog kivitelezésére, mert a vendég szektor fullra megtelt, ami öröm, de egyben bosszantó is, mert így viszont nem volt rányitott, szervezett szurkolás. Azok, akik ott voltak most Balatonfüreden elég nehéz volt tűzbe hozni, mert arra vártak majd a csapat felpörög csak attól, hogy tapsikolunk, góloknál kiabálunk amúgy meg csöndben nézelődünk. Kérdezem én miért jó ez? Arra már nem is merek gondolni, hogy majmolunk Német és Dán szurkolókat, akik ki nem nyitnák, a szájukat csak verik a papír hulladékot, mert még arra is lusták, hogy a tenyerüket összecsapják.

Igen tudjuk, nem szeretik, ha le divat szurkolózzák azokat, akik még véletlenül sem nyitnák ki a szájukat illetve csak a közeli meccsre jön el, mert aztán sose találkozunk velük Csurgón, Mezőkövesden, Cegléden, Berlinben és Magdeburgban.

Hányszor kellett tapasztalnom, hogy idegenben csak egy szűk csoport megy, és ők nem kérnek kivételezést. Egy szónak is száz a vége egy szűk csoport hangja nélkül nincs, hangulat ez lehet, egyeseknek fáj, de ettől még igaz és csak azért nem írók „B” közepet, mert idegenbe ők sem járnak, viszont a hazai meccsen oda teszik magukat.

Ez természetesen csak az én véleményem és még az is lehet nincs igazam, de vita indítónak szerintem jó lesz és várom is a kritikát illetve azt, hogy hogyan lehetne a szurkolást közös nevezőre hozni.

Üdvözlettel: csifeco