Kék Tigrisek Szurkolói Csoport

MENÜ

Mai riportunban a Kék Tigrisek Szurkolói csoport Sportegyesület elnökét és vezetőjét Tóth Csabát kérdeztem.

Kérdező: Csiszár Ferenc

Kék Tigrisek Szurkolói Csoport Sportegyesületének

Forrás: http://kektigrisek.hu/
Kék Tigrisek Szurkolói Csoport Sportegyesületének

Forrás: http://kektigrisek.hu/
Kék Tigrisek Szurkolói Csoport Sportegyesületének

Forrás: http://kektigrisek.hu/

 

Mit sportoltál gyerekként esetleg felnőttként?

T.Cs. Szinte mindent. A gímiben kéziztem ill kosaraztam, hamar nyilvánvaló lett, hogy az én magasságommal ezekben a sportágakban nagy karriert nem fogok befutni. Mint minden gyerek én is imádtam a focit. Mára maradt az úszás, síelés, esetenként az extrémsport.

Tudjuk, Csaba rólad élsz, halsz a csapatért, de kíváncsi lennék rá mióta él ez a szerelem?

T.Cs. Édesapámmal még kisgyerekként voltam először Bányász-meccsen a 70-es években. Emlékszem a 78-as és a 84-es csapatra is. Világklasszisok játszottak azokban az évtizedekben Tatabányán, belőlük páran még ma is itt járnak közöttünk.

Kék Tigrisek SE elnöke vagy mit gondolsz miben más, mint a volt civiltársaság?

T.Cs. Jogi háttérben, szervezettségben, elhivatottságban lettünk talán többek. Örömmel tölt el, hogy egyre több az olyan aktív tag, akiknek a szervezői munkájára építeni tudunk majd a jövőben.

Hol látod a fejlődési lehetőséget a szurkolói csoportban?

T.Cs. Pozitívan és perspektivikusan. Hiszem, hogy évre-évre gyarapodik a létszám és a szurkolók átlátják majd a Szurkolói Csoporthoz történő csatlakozás adta lehetőségeket. Meggyőződésem, hogy 2-3 éven belül nagyon sokan leszünk.

Már az is bizakodásra adhat okot, hogy web-oldalunkat (www.kektigrisek.hu) egyre többen látogatják.

Mit tartasz az erősségednek vagy éppen a gyengeségednek?

T.Cs. Talán azt emelném ki, hogy szinte mindenkivel megtalálom a közös hangot a szurkolók közül, ami nem könnyű, hiszen rengeteg féle szurkolói típus létezik. Látom s meghallom a felmerült igényeiket, problémáikat, észrevételeiket. Gyengeség: ….sok van, hadd tartsam meg magamnak!

Mit gondolsz arról, hogy miért lehet nehezen összeszedni az embereket mondjuk egy idegenbeli meccsre, szemben a kisbuszos utazásokkal?

T.Cs. Talán részben azért, mert egy adott vidéki túra programjához, forgatókönyvéhez 50 ember nehezebben alkalmazkodik. Már az indulásnál is felmerülhet probléma, ha késik 1-2 ember, majd menetközben a klasszikus kérdés, hogy hány ezerszer álljunk meg különféle okokból… stb. 5-8 fő pedig sokkal rugalmasabban szervez meg maguk között egy túrát, megspékelve akár környékbeli kirándulásokkal, turisztikai- valamint gasztronómiai élményekkel egyaránt kiegészítve. Hiszem, hogy idővel ebben azért pozitív változás lesz, egy teli buszos út adta hangulat felejthetetlen élmény lehet.

Tudjuk, sokat utazol a munkád miatt is, van még olyan hely, ahol nem voltál?

T.Cs. Nem voltam még EHF-Kupa Final-4 döntőn. Egy ilyen hétvégére 2020-ban nagyon szívesen elmennék például  … (talán mások is szívesen csatlakoznának!).

Tavalyi szezonból melyik meccsre emlékszel a legszívesebben szurkolás szempontjából?

T.Cs. Hadd emeljek ki kettőt: Veszprém elleni hazai győzelem valamint a horvát Nexe elleni idegenbeli fergeteges szurkolás, ahol egy teljes szektort töltöttek meg lelkes rajongóink!

Miben más a mostani kék tigrisek „B” közép, mint mondjuk a régiek szerinted?

T.Cs. Lelkesek. Abban talán mindenképp pozitív a változás, hogy gyakorlatilag mindenben egyeztetés történik a klubvezetéssel. Folyamatos a kommunikáció, szinte baráti a viszonyunk velük.

Mik a terveid a közelgő új szezonra?

T.Cs. A szurkolói csoport szervezettségét növelni, feladatokat jobban leosztani, felelősségi posztokat pontosítani, jobban leosztani. Imádom az utazást, változatlanul el fogok menni minden meccsünkre, ahová csak lehetséges. Egyúttal növelni szeretnénk a vidéki- ill külföldi meccseink látogatottságát szimpatizánsaink körében is.

Az egyesületünkön belül meg fogjuk szervezni az 1. Kék-Tigrisek Sport- és Egészségnapokat, melyre EU-s pályázati forrást is nyertünk.

 

Csabi köszönöm, hogy rendelkezésemre álltál.

Hírek

  • Szurkolói csoport újra gondolva
    2018-04-29 12:34:42

    Ezen a honlapon a kék tigrisek szurkolóinak az életét látjátok, amit egy kicsit újra kellett gondolni. Nyilván vannak olyan dolgok, amit megtartunk és lesznek, amin változtatunk, de egy biztos szervezettségben mindenkép javulni kell és javulni is fogunk, e feladatokhoz viszont kelletek ti is, akik szurkoltok, nem csak a hazai mérkőzéseken, hanem idegenben ahol a csapat csak ránk számíthat. Figyeljétek honlapunkat, mert nem sokára a kedvezményekről is tájékoztatni fogunk mindenkit. Hajrá kék tigrisek.

Hírlevél


Szavazás

Hogy tetszik az oldal?
Nagyon
Kevésbé
Rossz
Asztali nézet